رقیه همسر سفیر حسین
طهورا ابیان روح بزرگ انسانهاى خودساخته و پاک، به دیگران هم پاکى و ایمان مىآموزد. در طول تاریخ همواره زنانی بودهاند که در راه دفاع از دین خدا باصداقت و فداکارى رفتار کرده، کوهی از صلابت بوده و با استواریشان همسرانشان را با خیال آسوده از خانه و زندگی به میدان نبرد میفرستادند و پس […]
طهورا ابیان
روح بزرگ انسانهاى خودساخته و پاک، به دیگران هم پاکى و ایمان مىآموزد. در طول تاریخ همواره زنانی بودهاند که در راه دفاع از دین خدا باصداقت و فداکارى رفتار کرده، کوهی از صلابت بوده و با استواریشان همسرانشان را با خیال آسوده از خانه و زندگی به میدان نبرد میفرستادند و پس از شهادت آنها، مفتخر به خون شهیدانشان بودهاند.
***
رقیه، دختر امیرالمؤمنین(ع) و امولد، ازجمله زنان دانشمند، باتقوا و زاهدی بود که در خانه اهلبیت رشد کرد و آموزههای دینی را از پدر و برادرانش آموخت.
او با پسرعموی خود، مسلمابن عقیل ازدواج کرد و ثمره زندگی آنها دو پسر به نامهای عبدالله و محمد بود.
پس از آنکه مسلم بن عقیل از جانب امام حسین (ع) مأموریت یافت تا به کوفه برود، از رقیه خداحافظی کرد. رقیه استوار و محکم مسلم را بدرقه کرد و از او خواست که بی آنکه نگران خانه و فرزندانشان باشد با خیال آسوده به حسین بن علی خدمت کند و او را در راه قیام کربلا و جمعآوری بیعت یاری دهد.
مسلم با خیالی آسوده از خانه و زندگی به کوفه رفت و سعی در بیعت گرفتن از مردم کوفه داشت که در این بین با دسیسهها و عهدشکنیهای مردم کوفه مواجه و توسط ابن زیاد دستگیر و از دارالعماره کوفه به پایین پرتاب شده و شهید میشود.
از سوی دیگر کاروان کربلاییان عازم کربلا شده بود و رقیه همسر مسلم به همراه دو فرزندشان هم در این کاروان حضور داشتند. در میانه راه، رقیه در خیمهاش نشسته بود که پیکی به سمت آنها آمده و خبر شهادت مسلم بن عقیل را میرساند. او پس از شنیدن خبر شهادت همسرش، غم جانکاه این پیام را تحمل کرده و همچنان نسبت به حسین بن علی (ع) وفادار میماند.
رقیه نیز همراه با خواهرش زینب(س)، طعم آوارگی و اسارت را تجربه کرده و پس از واقعه روز عاشورای سال دهم هجری همراه کاروان اسرا به شام رفته و با خطبههای بلیغ خود به دفاع از اهل بیت پیامبر و راه و قیام حسین بن علی پرداخت.
***
رقیه همسری داشت به عظمت مسلم بن عقیل؛ کسی که پیک حسین بود و اولین شهید راه پسر پیامبر شد، شهیدی که زودتر از عاشورای ۶۱ هجری به دعوت امام خود لبیک گفت و در خون خود غسل شهادت کرد. رقیه همسر سفیر حسین است که تا دنیا دنیاست آوازهاش از بلندای جبلالرحمه عرفات به گوش جهانیان میرسد؛ شهیدی که در روز عرفه لباس سرخ شهادت پوشید و چشمهایش در بالای دارالعماره کوفه به راه حسین بود.
او همسر مردی بود که با پیام شهادتش قبل از فرا رسیدن ماه محرم، دلها را آماده کاروان حسین بن علی کرد و مسلمیه میعادگاه تمام عاشقانی است که دلشان برای امام زمانشان میتپد.
و رقیه همسر شهید است؛ همسر شهیدی به عظمت تاریخ مظلومیت کاروان حسین، همسر شهیدی که یادش همواره خوارکننده پیمانشکننان است.
و رقیه مادر شهید است؛ مادر طفلان شهیدی که علیرغم نداشتن سن بالا ولی با خون خود از امامشان دفاع کردند و مزارشان تا همیشه تاریخ زیارتگاه عشاق حسین شد. مادر طفلانی که مظلوم سر بریده شدند و خونشان فریادی است به عظمت تاریخ برای دفاع از راه حسین و خون او.
رقیه رسالت خود را خوب به اتمام رساند. او فتحالفتوحی داشت به عظمت «حسن التبعل» و تربیت حسینی فرزندانش تا همیشه تاریخ نورافشان خواهد بود.
منبع : مهرخانه
خیلی قشنگ بود امیدوارم خدابه همه خانومها بچه پاک وصالح بده به من هم بده التماس دعا